Яку раковину мийку вибрати для кухні?

Як правильно вибрати кухонну раковину
З цим коротким посібником з основ пошук кращого кухонного миття став ще простіше.

Дізнайтеся про конфігурації раковин, форми раковин, матеріали і навіть аксесуари і спеціальні раковини.

Виробники пропонують миття з різних матеріалів. У кожного з них є свої переваги та недоліки, але ми, покупці, повинні вирішити, що для нас найважливіше – довговічність, зовнішній вигляд, відповідність інтер'єру кухні чи фінансові міркування.
Перебуваючи на етапі вибору найбільш оптимального миття для кухні, ми обов'язково маємо з'ясувати, що в цьому плані пропонує ринок. Вибір величезний, тому варто систематизувати інформацію на цю тему. При пошуку потрібної мийки слід відповісти на кілька питань, які, безумовно, допоможуть нам прийняти правильне рішення.

Ми зібрали кілька порад, як знайти ідеальний стиль, розмір та конфігурацію, які підійдуть до кращої кухонної мийки для вашого приміщення.
Знайдіть найкращий розмір кухонної раковини

Перевірка розміру кухонного миття необхідна не тільки для визначення того, чи підійде раковина. Пам'ятайте як розмір стільниці, так і про призначення раковини. Якщо ви багато готуєте і вам потрібне місце для миття каструль і сковорідок більшого розміру, вам підійде миття більшого розміру з глибшими раковинами, і, можливо, її варто оновити. Однак велика раковина в невеликому просторі стільниці може викликати проблеми як під час встановлення, так і в цілому, від вмісту кухонного миття в чистоті до технічного обслуговування.

Переконайтеся, що у вас достатньо місця на стільниці з обох боків раковини для приготування їжі, особливо в кутку.

Для когось зручніше і функціональніше кругла однокамерна мийка, для когось прямокутна, наприклад, з крилом для сушіння, для когось трапецієвидне миття з чашею для ополіскування овочів.

     Найпопулярніші мийки по учтановці - це врізні або накладні зверху.

Раковини, що встановлюються під стільницю, кріпляться під стільницею і створюють рівну поверхню, що спрощує збирання робочої зони. Стінку раковини слід встановити так, щоб вона збігалася із закінченим краєм стільниці, щоб забезпечити плавне падіння зі стійки в раковину.

Ще один унікальний тип миття - це мийка барна або кухонна мийка для острівців в кухнях студіо. Вони можуть бути вбудованими, монтованими під стільницю або в стилі кухонного миття у фермерському будинку, але вони виділяються як окремий тип установки через відмінності у призначенні. Барне миття часто використовується як доповнення до кухонного миття для напоїв та розваг. Раковина менша, зазвичай вже й дрібніша, ніж кухонна мийка, і зазвичай її можна знайти на кухонному острові або в зоні підготовки, такий як барна стійка або кухонна мийка.

Варіанти матеріалів для кухонного миття

Правильний матеріал визначає довговічність та зовнішній вигляд вашого миття. Матеріал раковини стає особливо важливим, коли приходить час чистити кухонну раковину, оскільки вам потрібне оздоблення, яке витримає миття та потенційно абразивні хімічні речовини, що використовуються для підтримання чистоти на кухні. При виборі матеріалу, з якого виготовлено мийка, враховуйте як естетичні вимоги, так і вимоги до технічного обслуговування. Виробники пропонують миття з різних матеріалів. У кожного з них є свої переваги та недоліки, але ми, покупці, повинні вирішити, що для нас найважливіше – довговічність, зовнішній вигляд, відповідність інтер'єру кухні чи фінансові міркування. Тому ми можемо вибрати один із наступних видів кухонних мийок:

Виготовлений із нержавіючої сталі.

Це дуже популярна та відносно недорога кухонна мийка. Вона доступна у багатьох розмірах та формах, що є незаперечною перевагою, тому що ми легко можемо вибрати оптимальну модель для нашої кухні. Поверхня миття з нержавіючої сталі може бути гладкою з блиском, гладкою матовою або текстурою льону (так званий декор). У кожного з них є свої переваги і недоліки - гладка сталь сприйнятливіша до подряпин, на ній більш чітко видно розлучення (тому раковину найкраще протирати насухо після кожної операції) і знебарвлення, а сталь з лляною текстурою трохи менше міцніше гладкої сталі.

Раковина з нержавіючої сталі надає сучасного вигляду і є одним із найпопулярніших стилів. Нержавіюча сталь вимагає регулярного очищення від водяних плям, але це міцний, стійкий до подряпин матеріал, який витримує випробування часом. Шукайте нержавіючу сталь меншого діаметру, щоб отримати більш міцну мийку з кращою стійкістю до вм'ятин та подряпин, а також звукопоглинанням.

Раковина гранітна (композитна), має безліч "підназв", як:

    граніт фраграніт,
    кварц,
    штучний камінь
    композит,
    тектонайт і т.д.

Вона стає все популярнішою, хоча коштує набагато дорожче в порівнянні з кухонними мийками з нержавіючої сталі. Раковина з гранітного композитного матеріалу має непористу поверхню, покупці охоче вибирають його через його міцність, стійкість до подряпин і пошкоджень, а також з естетичних міркувань. Міцний кам'яний композит стійкий до подряпин, сколів та знебарвлення, що робить його якісною альтернативою граніту. Хоча під впливом важко поверхня, що піддається миття рідин або продуктів, надовго залишених у раковині (наприклад, червоне вино, кава, ягоди), може знебарвитися. Щоб цього не сталося, досить швидко промити раковину водою. Для очищення гранітної раковини можна використовувати звичайні лосьйони та спреї, але краще уникати засобів із хлором та аміаком. У багатьох тут жорстка вода, і на гранітних композитних раковинах не видно плям, як у нержавіючої сталі. Мінуси: Раковини зі світлого граніту можуть залишати плями, тому потрібний особливий догляд.

Ці гранітні мийки доступні в багатьох кольорах, навіть нестандартних (червоний, синій, теракотовий та ін.). Найпопулярніші кольори - номер 1 бежеві різних тональностях, чорний матовий, графіт та білі з білими матовими, та форм. Вони дуже тверді, а отже міцні та стійкі до пошкоджень, тому виробники надають на них довгострокову гарантію (від 10 до 30 років!).

Керамічна мийка
Це найдорожчий і найміцніший варіант. Миття цього типу навіть стійкіші до ударів і подряпин, ніж гранітні, вони не знебарвлюються, навіть якщо ми залишаємо в них небезпечні предмети на довгий час. Вони доступні в різних кольорах, хоча палітра кольорів більш скромна, ніж у гранітних мийок. Вони не дуже популярні, що, безперечно, пов'язане з досить високою ціною. Якщо ви оберете порцелянову або керамічну раковину для дому, є безліч варіантів кольору.

Топ європейських та світових лідерів з виробництва раковин на кухню мийок – FRANKE, Teka, Grohe та Hansgrohe. Що найцікавіше усі вони з Німеччини. Ніколи не зупиняються на досягнутому, а постійно роблять нові кроки у світі технологічного прогресу та інноваційних рішень. На особливу увагу заслуговує Qtap (Чехія) та Lidz (Польща). Серед українських виробників виділяються на хорошому рівні VANKOR та Fancy Marble

Якщо ми не можемо чітко відповісти на ці питання, ми повинні поглибити наші знання про мийки, доступні на ринку. Тільки тоді ми будемо впевнені, що обрана, придбана та встановлена ​​на нашій кухні мийка є найбільш підходящою.

Скільки раковин має бути у вашої кухонної мийки та в якій конфігурації?

1. Велика одинарна кухонна мийка.

Плюси: кухонне миття з однією глибокою раковиною означає, що ви можете легко замочувати або мити велику каструлю або готувати велику кількість їжі.

2. Дві раковини різного розміру (півтори миття або зміщена раковина – додаткова чаша). Раковина із вбудованим сушильним бортом.

Плюси: звичайно, він відмінно підходить для зливу посуду, тому якщо ви багато миєте руки, це зручно. Дренажна дошка також може дозволити фруктам та овочам висохнути після миття, дві раковини в кухонній мийці дозволяють з легкістю виконувати окремі завдання, такі як миття посуду та приготування їжі. У кухонної мийки 60/40 одна раковина має ширину близько 45 см, а інша - 35 см. Ідея полягає в тому, що ви можете мити у великій чаші раковини і готувати його в меншому. Подвійні раковини також стануть у нагоді, коли ви миєте предмети, які не хочете мити в посудомийній машині (мило в одній раковині, а вода для ополіскування - в іншій).

Мінуси: це ширша раковина, яка займає місце на стільниці.

Третій варіант мийок - це дві раковини однакового розміру повністю симетрині за розміром, простіше розміру 50/50.

Мінуси: у ній немає справжнього вінтажного стилю, характерного для кухонного миття з однією раковиною. Менша ємність ускладнює миття та замочування великих сковорідок. Для клієнтів, яким потрібна гнучкість, подвійне миття може стати відповідним рішенням, велика сковорода може розмокати на прилавку.

Деякі люди працювали тільки з таким миттям, і тому вони воліють її, але є але! Потрібно багато площі стільниці для встановлення такого миття і мінус, якщо у вас невелика кухня.

Плюси: цей тип кухонного миття для людей, які люблять симетрію в дизайні. Він також дозволяє виконувати окремі завдання (очищення, підготовка та посуд, ополіскування).

4. Це все нестандартні мийки.

Включають в себе

Оскільки це ширша раковина, потрібно більше місця.

Плюси: багато домовласників вважають, що вигнуту раковину легше чистити, ніж раковину із квадратними краями.

Мінуси: якщо ваша кухня – це елегантний мінімалістський стиль, можливо вам це не сподобається.

Деякі роздільні раковини мають різну глибину між сторонами раковини, тоді як інші функції можуть включати внутрішні решітки, щоб у злив не потрапляв посуд. Є також безліч кухонного приладдя, яке дозволить вам персоналізувати вашу раковину.

Підсумовуємо наші результати щодо вибору раковин у кухні.

 

Комментарии

Пока нет комментариев

Написать комментарий



Ванна.Київ.юа
вул. Саксаганського 36/2, оф. 234, м. Київ, 02000, Україна
Понеділок: 08:00 - 20:00
Вівторок: 08:00 - 20:00
Середа: 08:00 - 20:00
Четвер: 08:00 - 20:00
П'ятниця: 08:00 - 20:00
Субота: 09:00 - 17:00
Неділя: 10:00 - 15:00
(044)221-71-79
(097)11-44-618
Ванна.Київ.юа
вул. Саксаганського 36/2, оф. 234, м. Київ, 02000, Україна
(044)221-71-79
(097)11-44-618
vannaja@ukr.net